The Invention of vita wonk

The Invention of vita wonk

NCERT Solutions Class 7 English – Lesson 7 The Invention of vita wonk

Comprehension check The Invention of vita wonk

Answer the following questions:

Question 1. Choose the correct answer.

(i) Mr. Willy Wonka is

(A) a cook (B) an inventor (C) a manager.

Answer: (B) An inventor

(ii) Wonka-Vite makes people

(A) Older (B) Younger.

Answer: Younger

(iii) Mr. Wonka wants to invent a new thing that will make people

(A) Younger (B) Older

Answer: (B) Older

Question 2. Can anyone age have a minus number? What does “minus 87” mean?

Answer: No, no one can age have a minus number. It is calculated from the day of our birth.

Minus 87 means that a person will have to wait 87 years to be born.

Question 3: Mr. Wonka starts by asking himself two questions. What are they?

(i) What is _________?

(ii) What lives _________?

Answer: Mr. Wonkstarts by asking himself two questions. They are:

(i) What is the oldest living thing in the world?

(ii) What lives live longer than anything else?

The invention of vita wonk question answer

Working with text The Invention of vita wonk

Answer the following questions.

Question 1.

(i) Which trees does Mr. Wonka refer to? Does he say which tree is the tallest?

(ii) How long does this tree live? Where can you find it?

Answer:

(i) Mr. Wonka has mentioned the following trees:

Douglas fir

Oak

Cedar

Bristlecone pine

He says that bristlecone pine survives the longest.

(ii) This tree survives for more than 4000 years. It is in Nevada, USA. Can be found on the slopes of Wheeler Peak.

LESSON 7th Questions Answer

Question 2. How many old living things can you remember from Mr. Wonka’s list? (Don’t look back at the story!) Do you think all these things really exist, or are some of them completely fictional?

Answer: Here are the oldest living things listed by Mr. Wonka:

A 4000-year-old bristlecone pine

A 168-year-old Russian farmer

A 200-year-old turtle

A 51-year-old horse

A 36-year-old cat

A 207-year-old giant rat

A 97-year-old Grimalkin

A 700-year-old Catalo

A 36-year-old flea

I think most of them exist while some may be purely fictional.

Question 3. Why does Mr. Wonka collect items from the oldest things? Do you think this is the right way to start inventing it?

Answer: Mr. Wonk collects items from the oldest things because he had to invent an item that could make people older.

I think it is still a good idea to research the oldest things because it can give them an idea of ​​what may be the reasons behind their long life. However, collecting small objects from such species is not a good idea to start inventing them.

Read Also https://ncertbookspdf.in/expert-detectives-class-7/

Question 4. What happens to a volunteer swallowing four drops of a new invention? What is the name of the invention?

Answer: The volunteer began to wrinkle and shrink all around. His hair started falling and his teeth started falling out. He suddenly became a person of seventy-five years!

The name of the invention was Vita Wonk.

Class 7 English chapter the invention of vita wonk

Question 2 The Invention of vita wonk

Fill in the blanks with the words in the box given in the recipe below.

Shred    cooker    times    tomatoes   half   onion      oil

Easy Palak-Dal

Material

  • One ________
  • a cup of dal
  • two thin green chilies
  • ________ a teaspoon red chili powder
  • Eight small flakes of the sedan
  • two ________
  • salt to taste

Wash and chop the vegetables; ________ eyelid. Keep everything under pressure ________. Allow the cooker to whistle, then turn off the gas. Fry cumin seeds in _________ and put them in spinach-dal.

Answer:

  • onion
  • a cup of lentils
  • two thin green chilies
  • ½ tsp red chili powder
  • Eight small flakes of the sedan
  • two tomatoes
  • salt to taste

Wash and chop the vegetables; Chop the spinach. Put everything in the pressure cooker. Allow three whistles to come in the cooker, then turn off the gas. Fry some cumin seeds in the oil and put them in the spinach-dal.

Class 7 English Chapter 7 the invention of vita wonk

Speaking The Invention of vita wonk

Question 1. Using Do for Emphasis

Charlie asks, “What happened?”

This is one way to ask the question “what happened?” with emphasis.

Below are some strong statements. Tell them to your partner. Let your partner repeat their emphasis. Your partner may also add something to show that they disagree with you.

You: I did a study.

Partner: Did you study? I can’t believe you’re seeing your mark!

You: I went there.

Partner: You went there? Again…

You: I play the game.

partner: …

You: He reads his books.

partner: …

You: You say the most incredible things!

partner: …

You: The Earth rotates.

partner: …

You: We all want you to come with us.

partner: …

You: Who knows how to cook?

partner: …

You: I believe the man is a thief.

partner: …

Answer: You: I went there.

Partner: You went there? Then how could I not find you there?

You: I play the game.

Partner: Do you play sports? Then why don’t you let them go to school?

You: He reads his books.

Partner: He reads his books? But he is never able to answer the questions correctly.

You: You say the most incredible things!

Partner: I say the most incredible things? Why do you feel this way?

You: The Earth rotates.

Partner: Does the Earth rotate? how can you be so sure?

You: We all want you to come with us.

Partner: You want me to come with you? Then why didn’t you call me first?

You: Who knows how to cook?

Partner: I’m not. But can not say about elder sister. I think she knows how to cook.

You: I believe the man is a thief.

Partner: You believe that the man is a thief? What is the reason for thinking so?

Solution of the invention of vita wonk

Writing The Invention of vita wonk

Question 1.

(i) List the trees mentioned by Mr. Wonka. Where do these trees grow? Try to learn from an encyclopedia. Write a short paragraph about two or three of these trees.

(ii) Name some big trees commonly found in your area. Find out something about them (how old are they? Who planted them? Do birds eat their fruit?), And write two or three sentences about each of them.

Answer:

(i) Mr. Wonkhas mentioned the following trees:

Douglas fir

Oak

Cedar

Bristlecone pine

Douglas fir is found in coastal areas from west-central British Columbia southward to central California.

Oak is found in temperate to tropical latitudes in Asia and the Americas.

We can find cedar in the mountains of the Western Himalayas and the Mediterranean Sea.

Bristlecone pines are found in the high mountains of the southwestern United States. Bristlecone is cedar trees that are more than 4000 years old.

(ii) Some big trees found around my area are:

Eucalyptus trees, neem trees, peepal trees, and banyan trees.

Eucalyptus trees are found extensively in my area. They are used to prepare eucalyptus oil which has medicinal uses.

Peepal and Banyan are worshiped. Some of them have been present for more than 150 years.

Neem tree was planted in front of my house 50 years ago by my grandmother. Now it is a very big tree.

Read Also https://ncertbookspdf.in/quality/

Summary Questions Answer

Question 2. Find something interesting about age, or growing age, and write a paragraph about it. Some of the topics suggested as examples are the following.

  • The age profile of a country’s population – is it younger than older people or vice versa? what are the consequences?
  • How can we tell how old a tree, horse, or rock is?
  • ‘Life expectancy of different living things, and different populations (how long can they expect to live)?

Answer: The age of an organism is calculated from the day of its birth. It determines how much it has survived to date. There are some countries where there is more old age than youth.

For example, in countries like Italy where older people are more rather than young. in India is uncountable.

The age of a tree can be calculated by counting the number of rings in its trunk. The carbon dating process can be used to find the age of a horse, rock, etc.

2 thoughts on “The Invention of vita wonk”

Leave a Comment

error: Content is protected !!